How to set an informal table

How to set an informal table
Inspiration

Είτε ετοιμάζετε ένα καθημερινό γεύμα για την οικογένεια είτε ένα απλό κυριακάτικο τραπέζι για τους φίλους, γνωρίζετε ότι ένα προσεγμένο τραπέζι μπορεί να αναδείξει το σπιτικό φαγητό που έχει ετοιμαστεί με αγάπη και φροντίδα.

Επειδή, λοιπόν, και εμείς στην ΙΩΝΙΑ αγαπάμε τα ωραία τραπέζια, σας προτείνουμε τρόπους να στήσετε το καθημερινό σας τραπέζι, χωρίς κούραση και πολυπλοκότητα, ώστε να απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας ένα υπέροχο γεύμα.

Καθημερινό γεύμα ή δείπνο

  1. Τοποθετήστε στο κέντρο της θέσης ένα σουπλά και πάνω του το πιάτο.
  2. Διπλώστε την πετσέτα και τοποθετήστε την είτε αριστερά του πιάτου ή κεντρικά, πάνω στο πιάτο. Εναλλακτικά, μπορείτε να τυλίξετε την πετσέτα με ένα διακοσμητικό κρίκο, πάλι τοποθετώντας την αριστερά του πιάτου ή πάνω σε αυτό ή εάν έχετε τη διάθεση, μπορείτε να τη διπλώσετε κάνοντας κάποιο σχέδιο.
  3. Το πιρούνι τοποθετείται αριστερά από το πιάτο ενώ μπορείτε να το τοποθετήσετε και πάνω στην πετσέτα.
  4. Το μαχαίρι τοποθετείται δεξιά του πιάτου και δίπλα του, στην εξωτερική μεριά, τοποθετείται το κουτάλι.
  5. Εάν θέλετε κάτι περισσότερο, μπορείτε πάνω από το πιρούνι να τοποθετήσετε ένα μικρό πιατάκι για το ψωμί (και το βούτυρο, μαζί με το αντίστοιχο μαχαίρι πάνω στο πιάτο).
  6. Τέλος, το ποτήρι για το νερό τοποθετείται δεξιά, πάνω από το μαχαίρι και το κουτάλι.

Ελαφρώς πιο επίσημο στήσιμο τραπεζιού

Η εκδοχή αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα κυριακάτικο γεύμα ή ένα δείπνο στο σπίτι με φίλους ή την οικογένεια. Θα δείξει ότι έχετε κάνει λίγη παραπάνω προσπάθεια για να τους ευχαριστήσετε, χωρίς όμως να τους αγχώσετε με ένα εξεζητημένο στήσιμο.

  1. Στο κέντρο, πάνω από το σουπλά, τοποθετούμε το ρηχό πιάτο.
  2. Πάνω από το ρηχό πιάτο, τοποθετούμε το πιάτο της σαλάτας και από πάνω το μπολ της σούπας (εφόσον σερβίρετε σούπα).
  3. Αριστερά από τα πιάτα τοποθετούνται τα πιρούνια, με πιο κοντινό στο πιάτο αυτό του κυρίως γεύματος (εξωτερικά δηλαδή τοποθετείται το πιρούνι της σαλάτας, είναι το μικρότερο από τα δύο). Η λογική είναι ότι χρησιμοποιούμε τα μαχαιροπίρουνα από έξω προς τα μέσα, άρα πρώτα θα χρησιμοποιήσουμε το πιρούνι της σαλάτας (και το αντίστοιχο πιάτο), πριν φτάσουμε στο κυρίως γεύμα.
  4. Δεξιά τοποθετούμε το μαχαίρι και δίπλα του (στην εξωτερική μεριά, όπως πριν) το κουτάλι.
  5. Η πετσέτα αυτή τη φορά θα τοποθετηθεί δίπλα από τα πιρούνια ή πάνω στο πιάτο της σαλάτας.
  6. Το ποτήρι του νερού τοποθετείται πάνω από το μαχαίρι και το ποτήρι του κρασιού στα δεξιά του.

Οι κανόνες αυτοί δεν έχουν στόχο να μας δυσκολέψουν ή να μας περιορίσουν, αλλά να μας βοηθήσουν να απολαύσουμε το γεύμα μας, απλά και λειτουργικά. Άλλωστε ένα καθημερινό, απλό γεύμα έχει προετοιμαστεί με αγάπη και προορίζεται για τους πιο οικείους μας ανθρώπους. Ένα ωραίο στήσιμο τραπεζιού αναδεικνύει αυτή την φροντίδα και την υπογραμμίζει.

Στις υπέροχες συλλογές της ΙΩΝΙΑ θα βρείτε εκατοντάδες επιλογές σχεδίων, χρωμάτων και στυλ για να δημιουργήστε ονειρικές συνθέσεις, είτε με ολοκληρωμένα σερβίτσια είτε με μεμονωμένα είδη. Σας περιμένουμε να τις εξερευνήσετε από την άνεση της οθόνης σας.

RELATED PRODUCTS